Skip to main content

Onze diensten

Lokaal ondernemerschap ondersteunen

We verzorgen op een transparante manier en met liefde voor het vak uw boekhouding van begin tot einde en maken u wegwijs in het kluwen van de fiscaliteit. We bekijken samen uw zakelijke noden in combinatie met de noden van uw gezin en lokaal engagement. Zowel professioneel als privé staan we u bij en versterken we u en uw onderneming om te groeien.

Samen houden we een duidelijk en globaal overzicht over uw financiën en werken we proactief. Zo bieden we u rust en zekerheid, zodat u niet hoeft te ondernemen vanuit angst, maar wel vanuit de wetenschap dat u al uw fiscale verplichtingen al vervulde of dat het nodige budget werd voorzien. We ontzorgen u en uw onderneming zodat u zich kunt focussen op het waarmaken van uw dromen.

Iedere starter begeleiden we bij de opstart: we nemen samen uw toekomstvisie onder de loep, overlopen alle opties en voorzien daarbij de nodige informatie. Een vennootschap, eenmanszaak of in bijberoep? Een financieel plan, het aanvragen van uw ondernemingsnummer, of de aansluiting bij de sociale verzekeringskas? We zijn er voor u.

Elke groeiende ondernemer ondersteunen we: optimalisering van de oorspronkelijke financiële constructie, uw eerste personeel, een groeipad of nieuwe investeringen? Helder en vooruitziend staan we u bij.

Voor iedere ervaren ondernemer zijn we een compagnon de route: we onderhouden verder uw goede verstandhouding met de fiscus met een bewijskrachtige boekhouding, bekijken eventuele kredietwerving of ontlasten uw administratie. We zorgen voor kwalitatief fiscaal advies op basis van de recentste regelgeving.

Voor elke vzw, beroepsvereniging of feitelijke vereniging die de samenleving versterkt, voorzien we ondersteuning en begeleiding op maat.

Boekhouding

Calcule neemt uw boekhouding in handen, van start tot finish. We verwerken uw facturen, zorgen voor uw BTW-aangifte en kijken vooruit naar fiscale verplichtingen zodat u nooit voor slechte verrassingen komt te staan.

Fiscaliteit

Calcule geeft u fiscaal advies, beantwoordt al uw vragen en bepaalt, op basis van de meest recente regels en wetgeving, alle mogelijkheden voor fiscale optimalisatie. We overlopen alles in klare taal zodat u geïnformeerd de juiste keuze kunt maken.

Advies

Calcule staat voor u klaar met duidelijk advies over uw onderneming en de fiscale opties. We geven u tips en op tussentijdse evaluatiemomenten bekijken we samen hoe we uw bedrijf verder kunnen ondersteunen en laten groeien.

Administratie

Calcule neemt uw administratie in handen zodat u zich kunt focussen op wat echt belangrijk is in uw bedrijf. We verzorgen uw facturen, maken aanvragen en vergunningen in orde of beantwoorden administratieve vragen van uw klanten.

Boekhouding

Een sterke onderneming heeft een duidelijke, gestructureerde en bewijskrachtige boekhouding. Daar zorgen wij voor, zodat u een goede verstandhouding kunt opbouwen met de fiscus.
We zorgen voor het correct bijhouden en verwerken van uw facturen die u ontvangt en verstuurt. We dienen uw aangiftes tijdig en juist in en zorgen ervoor dat u aan alle verplichtingen hebt voldaan. Uw dossierbeheerder is nauw betrokken bij uw volledige dossier, denkt met u mee en speelt in op de specifieke noden van uw onderneming.
 • Computerboekhouding conform de wettelijke vereisten
 • Volledige boekhouding van vennootschappen
 • Opstellen van de jaarrekening conform NBB
 • BTW-aangiften
 • Boekhouding van forfaitairen, eenmanszaken, vrije-beroepers
 • Professionele begeleiding en adviesverlening
 • Kostprijsbepaling

Fiscaliteit

Dat uw vennootschap -en personenbelasting goed wordt aangegeven is elementair. Wij nemen dat voor u in handen en doen dat nauwgezet, correct en vakkundig. We benutten daarbij alle mogelijkheden die de wetgeving biedt. We stellen uw aangifte op, we optimaliseren ze en dienen ze voor u in.
Door onze jarenlange ervaring, als fiscalist en belastingconsulent, kunt u ook rekenen op onze contacten met de fiscus. U kunt beroep op ons doen voor eventuele controles of voor het indienen van bezwaarschriften. Als totaaladviseur voorzien we uitstekend advies en helpen we u bij het opstellen van een fiscale planning.

Deskundig advies

We streven ernaar een langdurige relatie op te bouwen met u als onze klant en doen dat door nauw samen te werken en diepgaand inzicht te bieden in uw zakelijke behoeften. Ons deskundige team staat paraat met strategische begeleiding op maat, gericht op uw specifieke bedrijfsdoelen. Door regelmatige tussentijdse evaluaties en diepgaande analyses, zorgen we ervoor dat onze ondersteuning steeds afgestemd is op de evoluerende behoeften van uw onderneming.

Met een focus op uw groei en succes, biedt Calcule waardevol advies en fungeert als betrouwbare partner in al uw boekhoudkundige en fiscale vraagstukken. We gaan verder dan alleen de standaarddiensten; we zijn er om te anticiperen op kansen, risico’s te minimaliseren en uw bedrijf vooruit te helpen. Onze periodieke evaluatiemomenten zijn kansen om samen te kijken naar nieuwe manieren om uw onderneming te versterken, te innoveren en te laten floreren in een steeds veranderend zakelijk landschap.

Administratie op orde

Heeft u uw handen vol met de dagelijkse werking van uw onderneming en blijft er geen tijd over voor de vele administratieve taken? Dan helpen we graag. Verschillende administratieve taken kunt u aan ons uitbesteden.
Het team van Calcule neemt uw administratie op met een hands-onmentaliteit. Dit kan ofwel vanuit ons kantoor of op de zetel van uw bedrijf.
 • Facturen opmaken en eventuele herinneringen sturen.
 • Correspondentie beantwoorden en opvolgen.
 • Agenda beheren
 • Opmaken van offertes
 • Opvolgen van uitgaande en binnenkomende betalingen

We kunnen u ondersteunen bij iedere administratie waar u de tijd niet voor heeft. Ons toegewijde en ervaren team staat klaar om u te ontlasten van de vele administratieve taken, zodat u zich kunt concentreren op de groei en ontwikkeling van uw bedrijf.